Over Mij

Ik ben Sanne Marianne van Oorschot geboren op 13 juni 1989. Woonachtig in Asperen samen met mijn vriend. Ik ben rustig en vriendelijk.

Toen mijn nichtjes geboren werden, merkte ik dat ik veel passie heb voor werken met kinderen. Ik wilde hier meer over weten op pedagogisch gebied. Toen besloot ik de studie kinder pedagogisch werker te gaan doen. Ik kwam in aanraking met hele leuke stage plaatsen met verscheidene doelgroepen(baby, peuter en schoolkind). Ik wilde ook graag zelfstandig aan de slag gaan. Na het behalen van mijn diploma heb ik nog een klein jaartje op een erg leuk kinderdagverblijf gewerkt, maar besloot toch voor mezelf te beginnen, want ik vond het erg belangrijk om met mijn eigen missie en visie aan de gang te gaan, zodat ik met nog meer plezier kon gaan werken.

In 2013 ben ik een jaartje voor mezelf begonnen met kleinschalig kinderopvang. Helaas kwam toen de crisis in de kinderopvang. Ik ben toen overgestapt naar de zorg, waar ik voor de opleiding verzorgende IG koos. Daarna heb ik een aantal jaartjes in de psychogeriatrische zorg gewerkt(ouderen met dementie in de thuiszorg en verpleeghuizen).
Het werken met mensen is mijn drijfveer. Ook hier merkte ik dat ik last had van de bezuinigingen. Ook door het werken vastgestelde tijdskaders zorgde ervoor dat ik niet de kwaliteit en zorg kon bieden die ik nastreef.

Ik merkte dat, wanneer ik kinderen om me heen had, helemaal enthousiast en vrolijk werd. De kinderopvang begon weer aan te trekken. Toen ben ik gaan zoeken naar een leuk gezin met kinderen. Ik werkte sinds oktober 2016 als zelfstandige bij een gezin in Utrecht(Veemarkt) in huis. Omdat er een kleine jongen op komst is ga ik graag per januari 2019 aan huis werken.

Wat ik belangrijk vind bij het zorgen voor kinderen:

Prijzen en belonen: Ik vind het belangrijk om kinderen vooral positief te benaderen, benoemen wat ze zo goed doen. De beste beloningen zijn; complimenten, liefde, stickers of een bijzonder uitstapje.

Leren: verder vind ik het belangrijk om kinderen te blijven prikkelen in hun verscheidene ontwikkelingsgebieden.

Consequent: dit vind ik heel belangrijk, samen met de ouders aan dezelfde regels houden, dit schept rust en duidelijkheid voor iedereen.

Zelfredzaamheid stimuleren: is heel belangrijk voor het kind. Het aanleren om zoveel mogelijk zelf te doen geeft het kind meer zelfvertrouwen.

Mijn doel is om mezelf te blijven ontwikkelen als gastouder. Tevens wil ik op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kinderpedagogie. Op de woensdag volg ik met veel plezier een thuisstudie professioneel kindercoach, waarin ik leer om ouders en kinderen te begeleiden bij laagdrempelige problematiek zoals; hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, leerproblemen, zelfvertrouwen, concentratieproblemen, autisme en adhd. Kindercoaching is een kortdurende begeleiding, waarbij er individueel met een kind, ouder en kind, of alleen met een ouder wordt gewerkt. De doelstelling is om deze studie in 2019 af te ronden.